Nőies, praktikus és egyedi nyári szettek a gardróbomból

Minden évszakban szeretek nőiesen öltözködni. Nyáron is. Élvezni, ahogy a parti sétányon belekap a szél a szoknyámba. A színek és minták játékosságát. Hogy néhány kiegészítővel vagy egy kalappal igazi díva szetté tudom alakítani akár a strandruhámat is. Nyaralásra mindig viszek magam varrta darabokat, amikre már rengeteg bókot kaptam, arról nem is beszélve, hogy ezek a darabok az anyaguk miatt általában extra kis helyet foglalnak a bőröndben.

Hogy egy nyári ruhát, szoknyát vagy felsőt tényleg hordasz-e majd nagyban függ attól, milyen anyagból készült. Most, hogy a hőhullámok egymásnak adják a kilincset, pláne. A lenről mindenki tudja, hogy nyáron pompás viselet, de aki nem szeret vasalni, azoknak biztos nem a len lesz a kedvence. Én imádom a selymet, ami amellett, hogy mindig gyönyörű, a kánikulában igazi megmentő hűsítő hatása miatt. Ráadásul nagyon gyorsan szárad. A méltán megbecsült pamutot és a kissé elfeledett jerseyből készült ruhákat is örömmel hordom. Ahogy a kevésbé ismert flokont, ami hőségben az egyik legjobb anyag, hiszen remekül szellőzik és a nedvszívó képessége sem utolsó, a szép eséséről nem is beszélve.

Bizony, a fast fashion műszáldömpingjén is túl van élet. Szóval, ha te is egyre gyakrabban fordulsz ki az ismert márkák üzleteiből üres kézzel, szívesebben viselsz olyan ruhát, ami biztosan nem jön veled szembe az utcán minden színben és méretben, mutatok pár nyári darabot a saját gardróbomból, amit örömmel segítek neked megvarrni a következő nyári szezonra.


Fodros szoknya – puha flokon anyagból


Az anyag mintájától függően lehet akár egy elegánsabb irodai viselet, egy nyári esküvőre felvehető szoknya ugyanúgy, mint a kedvenc bohókás, romantikus nyári darabod, amit egy kiruccanásnál sem hagysz otthon. Imádom darab, amit megvarrtunk lenből is, így biztosan állíthatom, abból is tökéletes viselet. Virágmintával romantikus, sima anyagból klasszikus szoknyát kapsz. Az alja egy félkör, erre készült a bőven szabott fodor. Kötővel záródik, én imádom a masnit hozzá.

Ráncolt top, finom pamut


Szeretem ezt a fazont, mert szinte mindenkinek jól áll. Játékos, kicsit bohém, nagyon jól lehet rövidnadrággal hordani, ami a menősebb napokon azért eléggé praktikus választás akár gyerekkel indulsz nyaralni, akár csak világfelfedező céllal. Ez a minta a Burdából van, kényelmes, nagyon nőies darab, oldalt záródással. Alul a bősége igazi luxus a 40 fokos melegben.

Lepke ujjú felső – selyem


Ez a felső az anyag és a fazon miatt is kellemes kánikulai viselet. Hordhatod lazán egy farmer shorthoz, ahogy én, de esti vacsoránál egy szép hosszúnadrággal abszolút elegáns hatást érhetsz el. igazán praktikus kis és nagy méretben is, el tudom képzelni, lenből, batisztból, puplinból, de finom madeira anyagból is. Az alja ívelt , így semmiképp sem betűrendő. Az ujjában vagy egy háromszög, hogy takarásban legyen minden.

Átlapolt ruha – selyem


Klasszikus, szinte minden alkalomhoz viselhető fazon egy extra könnyű és kellemes viseletet biztosító nemes anyagból. Otthonhagyhatatlan darab tengerparti és városnézős nyaralásoknál egyaránt.

A teteje átlapolt blúz, bevarrott ujjal, enyhén karcsúsítva, az alja egy egy félkör szoknya, melynek bősége kényelmes és nagyon nőies. Derekán kötővel záródik, mely olyan hosszú, hogy akár körbe is tekerhetem. Ez egy olyan darab, amit meg lehet varrni vastagabb anyagokból is, akár őszi változatra is.

Anya-lánya virágos jersey szett


Igen, szeretek a lányommal összeöltözni és szerintem mindketten imádjuk ezt a ruhát. A jersey nem csak nyári anyag, tavasszal és ősszel, sőt télen is hordhatod megfelelő kiegészítőkkel. Rengeteg lehetőség van benne, ezért is az egyik legkedveltebb workshopom a jersey ruha varró, évente többször is tartom, mert igazi Jolly Joker darabok készülnek itt. Itt most klasszikus ujjatlan fazonban, enyhén karcsúsítva. A kislány ruha bővülő oldalt és az ujján fodor van.

Nyakban húzott ruha – selyem


Ha te sem a dekoltázsra akarod helyezni egy szettnél a hangsúlyt, akkor ezt a fazont nagyon ajánlom. Játékos, kellemes és melltartó nélkül hordható ruha, ami sokunknak nyáron igazi megváltás. A selyem anyag pompásan hűsít és szerintem nagyon szép az esése ennél a szabásvonalnál.

Carmen ruha len anyagból

Klasszikus darab, melyet blúzként és ruha is is le lehet készíteni. Lehet kétrészből a ruha, mint itt és akkor gumi van a derékba, de lehet egyben szabni is, jó bőven, akkor egy igazi9 kényelmes darab lesz belőle.

Válla ragalán ujjú, nyakkörben széles gumi. Hordhatod felhúzva, vagy leengedve ahogy tetszik, vagy épp , ahogy érzed magad.

Tunika finom jerseyből

Ez az a ruha, amit évek óta, minden nyáron viselek. Egyik kedvenc darabom a legnagyobb kánikulában, rendkívül kényelmes és egyszerű is egyben. Persze ehhez kell egy nagyon finom kötött anyag, és bő szabásvonal. Egyszerűségét különleges mintája bolondítja meg, mely engem mindig Raffaello Vénusz festményére emlékeztet. Viselem strandon, utcán, otthon. imádom darab. A nyakkör pánttal szegve .

Hasonló bejegyzések