MAGUNKRÓL

Tóbiásné Páli Szilvia

tobiasne-pali-szilvia

Rajz-vizuális kommunikáció tanár, ruhaipari mérnöktanár

Gyermekkorom óta rajzolok, varrok, alkotok. A rajzművészeti középiskola után a varrást új szenvedéllyel kezdtem megismerni, mikor első varrógépemet megkaptam.  A varrás, tervezés rajzolás együttes folyamatos tevékenysége állandóan feltölt, inspirál. Mérnöki, majd művészeti főiskola és egyetem után tanári szakot szerezve az oktatás került előtérbe az életemben. Szeretem látni az emberek örömét, boldogságát, mikor egy-egy új, saját kezű alkotás születik. Csodálatos érzés az új kihívások teljesítése velük együtt, a siker megízlelése. A folytonos megújulás, a színek, formák, négy gyermekem mellett állandó ösztönzése az életem.

Ruhaipari mérnökként diplomáztam elsőként, szakmai tapasztalatot szereztem kis és nagy üzemi varrodákban, szabászatokban. Dolgoztam jelmezkészítő műhelyben kivitelezőként, szabászként Budapesten, ahol színházaknak és az  Operának varrtunk öltözeteket, majd Zoób Kati tervező asszisztenseként első fiam megszületéséig. Tervezőtársammal létrehoztuk a  Raviacouture menyasszonyi és alkalmi ruha márkát, melyet 2015-ig nagy szenvedéllyel végeztünk. 2011. óta rendszeresen tartok varró tanfolyamokat, 2015-ben  létrehoztam a Budai Alkotóműhelyt, mely azóta is szívügyem. Varró és rajz tanfolyamokat, táborokat, szülinapi zsúrokat tartok, oktatok.

Kaszáné Kinga

Waldorfpedagógus

rpt

Kisgyerek korom óta gyerekekkel szeretnék foglalkozni ezért is választottam a pedagógusi állást. Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy 3 gyerekem mellett otthon tudtam maradni 20 évig, így anyként töltöttem a mindennapjaim. Kamaszként édesanyámtól elsajátítottam a varrás rejtelmeit, azóta varrogatok hol a gyerekeknek, hol a férjemnek hol a barátaimnak.

Mind a gyerekek iránti elkötelezettség mind a varrás iránti öröm arra inspirált, hogy ezek iránti szeretetet átadjam.

Újhelyi Eszter

oktató

ujhelyi_eszter

A Magyar Iparművészeti Főiskolán (ma Moholy Nagy Művészeti Egyetem) szereztem diplomát mint textiltervező és mint rajz-és környezetkultúra szakos tanár. Kifejlesztettem egy új technológiát, melyben a kézi festés és kézi szitanyomás szerves egységet alkot. Ehhez az eljáráshoz a légiesen lebbenő hernyóselyem nyit új dimenziót gyönyörű fényjátékával.
Stúdióm 1997 óta működik, elsősorban kendőket, stólákat, nyakkendőket, ruhaanyagokat, lakástextíliákat tervezek és kivitelezek, de készítek textilképeket is.
Több mint 10 éve gyümölcsöző a munkakapcsolat S. Hegyi Lucia divattervezővel, aki egyedi kollekcióihoz rendel ruhaanyagokat, kiegészítőket. Álmom egy olyan műhely, „manufaktúra” kialakítása, melyben minden részfeladat, a tervezéstől a szitanyomáson át a kendők szegéséig – egy helyen történik, és fiatal pályakezdő iparművészek bekapcsolódásával olyan minőségi, egyedi vagy kisszériás anyagok készülhetnek, amelyek nemcsak a hazai (szűkös) piacon állják meg a helyüket.
Ezért szeretném a tudásomat át is adni, 2014 óta már szinte minden korosztályt tanítottam a 6 évesektől a felnőttekig szakkör, nyári tábor, workshop, általános iskola, gimnázium és felnőttképzési intézmény keretein belül.

Németh Tamás

képzőművész, tanár

nemeth-tamas

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének valamint a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Az ART9 Galéria képviseli. Több mint 10 éve aktívan dolgozik és tanít Budapesten. Több önálló csoportos bel- és külföldi kiállításon vesz aktívan rész.

Iglódi Melinda

Jógaoktató

Iglodi-Melinda

Gyakorolj Velem, minden csütörtökön 18:00-19:30ig.

Teljsesen kezdőknek és haladóknak egyaránt kihivást jelentő kiscsoportos jóga órák. Óráim fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása. Ez az óra igazi kihívást jelent fizikai értelemben, mentálisan viszont tökéletesen ellazít, relaxál.

Hatha jóga gyakorlatai tökéletesen alkalmas a gerinc karbantartásására, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó, hát-és derékproblémák megszüntetésére.

Mindenki a saját aktuális állapotához igazodva követheti az órát. A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell!

Szeretettel várok minden érdeklődőt, gyakorló Hatha Jóga óráimra.

Bejelentkezés nem szükséges, kérdésed van, keress bizalommal!

Namaste Melinda

Tel: 0630/586-6059

Molnár Móni

SOLAN Integrál jógaterápia

molnar-moni

Mindig is érdekelt, és a mai napig csodálattal tölt el a Test mozgása, ahogy az Ember gondolatait, érzéseit, lelki állapotát, mint egy eszköz megjeleníti és tudatosan, de leginkább tudattalanul minden pillanatban azt visszatükrözi.

A jógával még főiskolás koromban találkoztam, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. 2014-ben vált világossá számomra, hogy a multi környezet helyett egy egészen másfajta területen találom meg a hivatásom. Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzése egy olyan világot tárt fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az Ayurvéda alapjaiba és a jóga terápiás lehetőségeibe. Tovább haladva ezen az úton részt vettem Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde kétéves női jóga terapeuta képzésén.

Hiszem, hogy a Test egy csodálatos térkép, és ha annak üzeneteihez kapcsolódni tudunk, olyan kincsekre lelhetünk, melyek birtokában egy sokkal teljesebb és szeretettel telibb Életet élhetünk.

Szeretettel várlak csoportos jóga óráimon, illetve egyéni, személyre szabott, terápiás jellegű foglalkozásásaimon.

Jánosi Erzsébet (Böbi)

Bobe

A jógával 8 éve találkoztam először és mondhatni szerelem volt első alkalomra. Az ülő életmód miatti hát és derékfájás enyhítése miatt kezdtem el a gyakorlást, de hamarosan felfedeztem, hogy a jóga sokkal többet ad nekem csak mozgásnál: stresszoldó, állóképesség és fizikai erőnlét javító, segít az elmélyülésben vagy felpezsdít. Szerettem volna jobban elmélyülni ebben, megismerni az ászanákat, helyes kivitelezésüket; ezért elvégeztem az Atma center 6 az egyben oktatóképzését. Először csak a saját tudásom elmélyítése miatt, azonban az első próbaórám után éreztem, hogy oktatni is szeretnék, minél több emberrel megosztani és megismertetni az általam megtapasztalt az élményeket.
Itt a Budai Alkotóműhelyben KEDD esténként 19:15-től Kezdő Hatha órát tartok, melyre szeretettel várok teljesen kezdő és haladó gyakorlókat is. Igyekszem az óráimat úgy összeállítani hogy mindenki számára ideális ám kihívást jelentő legyen.
További információ és bejelentkezés: elisa.jns82@gmail.com email címen.

Hollósy-Pados Krisztina

Jógaoktató

HPK kép BAM

A mindennapi „mókuskerék”, a sok túlóra, stresszes életmód miatt állandó váll-, hát- és derékfájással küzdöttem.
Természetes és tartós megoldást kerestem. Így látogattam el 2009-ben az első jógaórára, ami azonnal beszippantott. Azóta rendszeresen jógázom.

2018-ban hatha jóga oktatói minősítést szereztem. Az elmúlt egy évben a folyamatos gyakorlásom során jutottam arra az elhatározásra, hogy oktatni szeretnék.
Átadni a hatha jógán keresztül (öntudatvezetés, légzésszabályozás, testgyakorlatok által) mindazt, amivel a testünket és lelkünket egészségessé tehetjük.

Keddenként 17,30-tól van lehetőség az órámra jönni, mely 90 perces.

Óráimat főként azon 40+ hölgyek részére ajánlom, akik túl vannak már a gyermekvállaláson, esetleg újra dolgoznak, azonban annyira túlterheltek,
túlhajszoltak, hogy felébredt bennük a vágy a mozgásra, testük-lelkük ápolására, karbantartására és keresik az utat a belső szabadsághoz.

Ha pihenésre, töltődésre, a tested és a lelked átmozgatására, megújítására van szükséged, itt a helyed.
Nem, nem kell a lábadat a nyakad köré tekerned! Viszont igen, bizony el fogsz fáradni, azonban mégis a kellemes ellazultság érzésével távozol majd.

A jóga formába és fókuszba hoz, ragyogóvá tesz kívül-belül, wellness a testnek és a léleknek.

Nagy szeretettel várlak, hogy megújulásodban, megfiatalodásodban segíthesselek!

Hollósy-Pados Krisztina
Hatha jógaoktató
+36305301231

Szoboszlay Annu

Szoboszlai Anna

A sport mindig is az életem részét képezte. A gimnáziumban kézilabdáztam, majd sportszervező, később mesterképzés keretein belül sportmenedzser végzettséget szereztem.

Eleinte csak hobbi volt a sport, többfajta edzésfajtát próbáltam (futás, intervall edzés stb.), majd rátaláltam a pilatesre. Számomra a sport nemcsak az alakformálás eszköze, hanem a testi-lelki egyensúly megteremtője.

Edzéseim során igyekszem a teljes testet átmozgatni a klasszikus pilates elemek mellett „modernebb”, sokrétűbb gyakorlatokkal színesítve. Nagyfokú figyelmet kap a gerinc karbantartása, mivel ebben a „ülőmunka” központú világban szinte már kötelező ezzel külön foglalkozni.

Krausz Emese

kortárs-modern táncos és gyógypedagógus

krausz-emese

Kezdő jazz balett hétfőnként 16.00-17.00-ig

Egész életemben tánccal foglalkoztam. 2016-ban alapfokú, 2019-ben pedig emelt szintű kortárs-modern táncos végzettséget is szereztem. Emellett gyógypedagógusként dolgozom egy óvodában és egy iskolában.
A Yoga and More mozgásstúdióban, Pátyon egy éve kezdtem showtáncot tanítani gyermekek számára, emellett egy művészeti iskola oktatójaként is tevékenykedem, mint balett és modern tánc oktató.
Tapasztalatból tudom, hogy a tánc milyen hatékonyan, milyen nagy mértékben képes hatni a testre, az izomzatra és az idegrendszerre egyaránt.
Emellett pedig remek móka és kikapcsolódás!

Várok szeretettel minden érdeklődő, táncoslábú gyerkőcöt az óráimon.

Krausz Emese
+36204788902