OKTATÓINK

Tóbiásné Páli Szilvia

Rajz-vizuális kommunikáció tanár, ruhaipari mérnöktanár

Gyermekkorom óta rajzolok, varrok, alkotok. A rajzművészeti középiskola után a varrást új szenvedéllyel kezdtem megismerni, mikor első varrógépemet megkaptam.  A varrás, tervezés rajzolás együttes folyamatos tevékenysége állandóan feltölt, inspirál. Mérnöki, majd művészeti főiskola és egyetem után tanári szakot szerezve az oktatás került előtérbe az életemben. Szeretem látni az emberek örömét, boldogságát, mikor egy-egy új, saját kezű alkotás születik. Csodálatos érzés az új kihívások teljesítése velük együtt, a siker megízlelése. A folytonos megújulás, a színek, formák, három gyermekem mellett állandó ösztönzése az életem.
Ruhaipari mérnökként diplomáztam elsőként, szakmai tapasztalatot szereztem kis és nagy üzemi varrodákban, szabászatokban. Dolgoztam jelmezkészítő műhelyben kivitelezőként, szabászként Budapesten, ahol színházaknak és az  Operának varrtunk öltözeteket, majd Zoób Kati tervező asszisztenseként első fiam megszületéséig. Tervezőtársammal létrehoztuk a  Raviacouture menyasszonyi és alkalmi ruha márkát, melyet 2015-ig nagy szenvedéllyel végeztünk. 2011. óta rendszeresen tartok varró tanfolyamokat, 2015-ben  létrehoztam a Budai Alkotóműhelyt, mely azóta is szívügyem. Varró és rajz tanfolyamokat, táborokat, szülinapi zsúrokat tartok, oktatok.

Kaszáné Kinga

 waldorfpedagógus
Kisgyerek korom óta gyerekekkel szeretnék foglalkozni ezért is választottam a pedagógusi állást. Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy 3 gyerekem mellett otthon tudtam maradni 20 évig, így anyként töltöttem a mindennapjaim. Kamaszként édesanyámtól elsajátítottam a varrás rejtelmeit, azóta varrogatok hol a gyerekeknek, hol a férjemnek hol a barátaimnak.
Mind a gyerekek iránti elkötelezettség mind a varrás iránti öröm arra inspirált, hogy ezek iránti szeretetet átadjam.

Ujhelyi Eszter

oktató

A Magyar Iparművészeti Főiskolán (ma Moholy Nagy Művészeti Egyetem) szereztem diplomát mint textiltervező és mint rajz-és környezetkultúra szakos tanár. Kifejlesztettem egy új technológiát, melyben a kézi festés és kézi szitanyomás szerves egységet alkot. Ehhez az eljáráshoz a légiesen lebbenő hernyóselyem nyit új dimenziót gyönyörű fényjátékával.
Stúdióm 1997 óta működik, elsősorban kendőket, stólákat, nyakkendőket, ruhaanyagokat, lakástextíliákat tervezek és kivitelezek, de készítek textilképeket is.
Több mint 10 éve gyümölcsöző a munkakapcsolat S. Hegyi Lucia divattervezővel, aki egyedi kollekcióihoz rendel ruhaanyagokat, kiegészítőket. Álmom egy olyan műhely, „manufaktúra” kialakítása, melyben minden részfeladat, a tervezéstől a szitanyomáson át a kendők szegéséig – egy helyen történik, és fiatal pályakezdő iparművészek bekapcsolódásával olyan minőségi, egyedi vagy kisszériás anyagok készülhetnek, amelyek nemcsak a hazai (szűkös) piacon állják meg a helyüket.
Ezért szeretném a tudásomat át is adni, 2014 óta már szinte minden korosztályt tanítottam a 6 évesektől a felnőttekig szakkör, nyári tábor, workshop, általános iskola, gimnázium és felnőttképzési intézmény keretein belül.

Németh Tamás

képzőművész, tanár

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének valamint a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Az ART9 Galéria képviseli. Több mint 10 éve aktívan dolgozik és tanít Budapesten. Több önálló csoportos bel- és külföldi kiállításon vesz aktívan rész.

 

Iglódi Melinda

Jógaoktató

 

Namaste
Melinda vagyok,
“ Kezdő vagy a jógában. Én magam is kezdő vagyok onnantól nézve, ahol tegnap abbahagytam a gyakorlást.” B.K.S.IY
9 évvel ezelőtt, testem erősítésére kezdtem el gyakorolni a jógát, ami ídővel a szenvedélyemmé vált, megtanultam tudatosan lélegezni, segítségével elmerülni az ászánákban, testem erőt és rugalmasságot kapott, elmém nyugalmat és fegyelmet, míg a lelkem harmoniát és békét.
Éveken keresztül annyi mindent kaptam a jógától, h úgy gondoltam h ezt nekem is viszonozni kell, tovább kell adnom és tanítanom.
200 órás TTC diplomás okleveles tanár vagyok.
Tudásomat autentikus indiai forrásból szereztem meg, melyet a “Jóga világ fővárosából” származó india jógamesteremtől nyertem.
Jógát oktatni már önmagában is jóleső érzés, de elsősorban, azért mert látom a körülettem lévő emberekben a változást.
Gyere gyakorolj velem, kihívások elé állítalak és megdolgoztatlak, úgy h mindez örömöt okozon neked és még pedig úgy, h ne menjen át unalmas kímerítő munkába.
Óráim alatt megpróbálom kihozni belőled a maximumot, és bátorítalak.
Meg ugrom veled az akadályokat, segítek neked h meg tud közelíteni mentálisan és fizikálisan a határaidat, néha tovább is léptetlek, de hagyom h magad csináld, meglépni nem tudom helyetted, amit neked meg kell.
Támogatlak és veled együtt örülök a fejlődésednek.
Inspirállak egész óra alatt, h utána jó kedvűnek és feldobottnak érezd magad.
Ebben a felgyorsult világban fontosnak tartom, h időt szenteljünk magunkra, gondolatainkra, áldozni kell arra ídőt h testileg és lekileg is feltöltődjünk.
Jóga gyakorlása segít abban, h fizikai testünket karbantartsuk, energiával töltsük fel, és elménket lenyugtassuk.
Gyere ismerd meg a jóga útját, gyakorlás és a kitartás meghozza gyümölcsét.
Szeretettel várok minden érdeklődőt, gyakorló Hatha jóga órára, minden csütörtökön 18:00 órás kezdéssel.
Amit hozz magaddal; türelmet és az erőt 😉
Namaste

 

Molnár Móni/ Solan Integrál Jógaterápia

Mindig is érdekelt, és a mai napig csodálattal tölt el a Test mozgása, ahogy az Ember gondolatait, érzéseit, lelki állapotát, mint egy eszköz megjeleníti és tudatosan, de leginkább tudattalanul minden pillanatban azt visszatükrözi.
A jógával még főiskolás koromban találkoztam, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. 2014-ben vált világossá számomra, hogy a multi környezet helyett egy egészen másfajta területen találom meg a hivatásom. Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzése egy olyan világot tárt fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az Ayurvéda alapjaiba és a jóga terápiás lehetőségeibe. Tovább haladva ezen az úton részt vettem Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde kétéves női jóga terapeuta képzésén.
Hiszem, hogy a Test egy csodálatos térkép, és ha annak üzeneteihez kapcsolódni tudunk, olyan kincsekre lelhetünk, melyek birtokában egy sokkal teljesebb és szeretettel telibb Életet élhetünk.
Szeretettel várlak csoportos jóga óráimon, illetve egyéni, személyre szabott, terápiás jellegű foglalkozásásaimon.
Molnár Móni
facebook.com/Solan Integrál Jógaterápia

 

Földes Fanni

Földes Fanni vagyok, gyógypedagógus-pszichopedagógus. Gyerekekkel foglalkozom, csoportos mozgás- és képességfejlesztő foglalkozásokat tartok óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek. 2012-ben végeztem el az Alapozó terápia tanfolyamot, a fejlesztések során az eredmények megerősítettek munkámban.  Hiszem, hogy minden gyereknek joga van a játékhoz, az egészséghez és az elfogadáshoz, a foglalkozások ideje alatt e célokat kívánom teljesíteni.

A mozgásfejlesztésről, Alapozó terápiáról és az állapotfelmérésről további információ a foglalkozásvezetőnél:

Földes Fanni gyógypedagógus +36 30 426 6932 fannifoldes@gmail.com www.facebook.com/tudorkamuhely

 
 
 

 

 

Bándó Alexadra

  Hatha Jóga oktató

Szakadj ki a hétköznapokból és állj meg egy percre, végy egy mély levegőt és engedj el mindent. Tarts velem hétfőnként és éld át a hatha jóga pozitív hatásíit a testre és a lélekre. Itt semmibe nem kell beleerőltetned magad és senkinél nem kell jobbnak lenned. Csak figyelj a légzésre és légy jelen.
 

 

 

 

 

 

 

 

Gerlang Nikoletta

 Gerlang Niki vagyok, jógás, jógagyakorló és oktató…

 

Hosszabb évek óta rendszeresen, napi szinten jógázok, 3 éve pedig már tanítom  is. Az életem, a mindennapjaim részévé vált szép lassan, és egy idő után mindig azt éreztem a matracon, hogy ez annyira jó, hogy másokkal is meg kellene osztanom. 

A jóga adta meg azt a lökést is, hogy utazzak, merjek nekivágni egyedül, és ezáltal talán a saját utamat is meglelni. Az oktatáshoz szükséges tudást, gyakorlatot, ezekkel az utazásokkal összekapcsolva  sajátítottam el, minden hely, minden tanár és tanítvány valami mást,  fontosat adott át. Ezek a  különböző darabkák pedig végül szép, kerek egésszé álltak össze. Ennek eredményeként Indiából egy tradicionálisabb vonalat,  Amerikából pedig a funkcionálisabb jóga vonalat hoztam magammal. És ez a kettő bizony nagyon jól megfér egymás mellett, és bennem is.

 

Itt a BAM-ban egy kezdő jóga órán találkozhattok velem, kedd esténként 18. 45-től.

1,5 órás gyakorlásra invitálok minden teljesen kezdő, újrakezdő esetleg gyakorlottabb jógást, ahol elsősorban az ászanák gyakorlásán keresztül közelítjük meg a jógát.

De számíthattok egyszerűbb légzőgyakorlatokra, és szuper relaxációra is.

 

„A jóga a legjobb dolog, amit tehetünk magunkér és másokért”

Mandala jóga

 

Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás:

Gerlang Niki 06/30/2512192

 

 

 

 

 

 

 

 

Szoboszlay Annu

 

A sport mindig is az életem részét képezte. A gimnáziumban kézilabdáztam, majd sportszervező, később mesterképzés keretein belül sportmenedzser végzettséget szereztem.
Eleinte csak hobbi volt a sport, többfajta edzésfajtát próbáltam (futás, intervall edzés stb.), majd rátaláltam a pilatesre. Számomra a sport nemcsak az alakformálás eszköze, hanem a testi-lelki egyensúly megteremtője.
Edzéseim során igyekszem a teljes testet átmozgatni a klasszikus pilates elemek mellett „modernebb”, sokrétűbb gyakorlatokkal színesítve. Nagyfokú figyelmet kap a gerinc karbantartása, mivel ebben a „ülőmunka” központú világban szinte már kötelező ezzel külön foglalkozni.

 

 

Molnár Erika

Nia tánc oktató

Molnár Erika vagyok 39 éves, egy fiúgyermek édesanyja, a Niá-val 2015-ben találkoztam, ebben az időszakban keresgéltem a mozgásformák között. Mivel a gyermek vállalás környékén, nem volt rendszeres a sport az életemben, így nagyon sokat bolyongtam a lehetőségek közt, de mindig valamiféle hiányérzettel mentem haza.

 

A Nia volt az életembe, ami ezt a hiányt be tudta tölteni, és az óra végén felszabadult, vidám és örömmel teli volt a szívem.

 

Eltökéltségem eredményeként 2016-ban elvégeztem a Nia fehér öv képzést, és hát járom utamat ezen az ösvényen.

 

A Nia két alapvető érzéssel ajándékozott meg, a szabadság és öröm érzésével. Ezt a két lelkiállapotot szeretném átadni, a táncolni/mozogni vágyóknak.

 

Várlak szeretettel óráimon, fedezd fel a tudatos test érzékelést!