Elcsomagolható bevásárlótáska varrása

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Elcsomagolható bevásárló táska varrás

Ugye milyen praktikus, mikor vásárolni megyünk és mindig van nálunk még egy táska! Nagy táskában kis táska, mert sosem lehet tudni hány táskára lesz szükségünk. Én legalábbis így szoktam járni.
Nem lehet probléma, ha magaddal viszed ezt a klassz bevásárló táskát, az már csak hab a tortán, hogy amit mi varrunk, azt biztosan imádjuk, mert olyan és úgy néz ki, ahogy nekünk tetszik.

Lássuk mi kell hozzá:
80 cm pamutvászon anyag- én vékony anyagból szoktam varrni, hogy eltehető legyen. Én kombinálni szoktam két vagy három anyagot, akkor természetesen az egyikből, amelyik a fő anyag lesz, 60 cm kell, a többiből elég kevesebb.
Most még farkasfogat is tettem rá, mert két anyagot varrtam össze, így a találkozásra adta magát a díszítő zsinór.

A táska szabása varrásszéllel:

 • táska 59*80 cm *2
 • füle, 7*86*2
 • pánt 7*22*2
 • háromszög 20*20-as négyzetből, francia varrással 25 *25 cm*4 legyen. A francia varráshoz 1,5 cm es varrásszélességet kell számolni.
  (Én vékony pamutvászonból varrtam, vastagabb anyaghoz nagyobb zseb kell.)

Műveleti sorrend :

 1.  Anyagok kiválasztása,szabás.
 2. Fül bevasalása, varrása.
 3.  Pánt bevasalása, a háromszögre felvarrása 2 anyag közé helyezve, középre.
 4.  Vasalás, letűzése 0.5 cm – esen.
 5.  A táskára feltűzni a zsebeket és a füleket. ( eleje és háta közepe jelöléstől 8-8 cm – re)
 6.  Felvarrása 0.5 cm-es varrással.
 7.  Táska teteje bevasalása, letűzése.
 8.  Oldala, alja összevarrása, tisztázása.

Egyik kedvenc varrásom a francia varrás, biztos sokan ismeritek, de aki nem, annak leírom, hogyan kell elkészíteni. Ezzel a varrással el tudjuk rejteni a varrásszélt és kívül-belül szép lesz a táskánk.
Francia varrás :
Összevarrás a színoldalról 0.5 cm – esen, visszafordítjuk, majd a fonák oldalról is összevarrjuk 1 cm –  esen.
9. Zsinór befűzése a zseb pántba.

Jó munkát kívánok![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3613″ title=”1. Szabás, farkasfog felvarrása”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3614″ title=”2. Táska fülek bevasalása és megvarrása”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3615″ title=”3. A háromszög zsebek elkészítése, pánt bevarrása”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3616″ title=”4. Táskára feltűzzük a zsebeket és pántokat.”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3617″ title=”5. A táska teteje bevasalása, letűzése”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3618″ title=”6. A táska teteje letűzése”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3619″ title=”7. Francia varrással összevarrjuk a táskát”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_single_image image=”3612″ title=”8. Kész táska”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][/vc_column][vc_column width=”1/5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Készítettem egy másik táskát is, ahol citromot formáz az elcsomagolt táska. Használd a kreativitásod!

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3621″ img_size=”large” title=”Citrom alakú táska elcsomagolva”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3620″ img_size=”large” title=”Táska kibontva”][/vc_column][/vc_row]

Hasonló bejegyzések