Jersey avagy a kötött ruha világa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tavaly tavasz óta tartok Jersey varró worskhopot tanulóimnak.  Hogy honnan jött az ötlet? Mint sok mindent ezt is  a gyerekek insprirálták. Velük varrtam először pulóvereket, leggingseket, amelyek olyan jól sikerültek, hogy tovább gondolva ruhák és polók, pulóverek felé fordultam.

Az első Jersey varró workshop óta már számos volt, az itt résztvevő tanulók között volt kezdő és gyakorlott, nő és férfi(Igen!) is, varrtak ruhát hosszút, rövidet, ujjasat és ujjatlant, pólókat és trikókat.

Mi a legfontosabb,  milyen szempontokat veszünk figyelembe  a kötött anyag varrásánál, mire kell figyelni szabásnál és milyen eldolgozási lehetőségek lehetnek? A workshopon ezek mind mind elhangzanak. Mesélek egy kicsit az anyagokról, típusokról, fajtákról, miből mit készítenek és ezeknek mik a legjellemzőbb tulajdonságai? Milyen eszközökre van szükségünk?  Hogyan alakítsuk saját méretre és ízlésre egy kapott szabásmintát?

Lelkesedésből van bőven és tényleg büszkén mondhatom, hogy mindenki, aki eljött fantasztikusan klassz ruhával ment haza.

Íme a minta ruha, melyet elkészíthetnek zsebbel, vagy zseb nélkül, rövidebb  vagy hosszabb változatban, bővebb, vagy szűkebb kiadásban, a lényeg, hogy saját igényeknek megfeleljen. Én mondjuk odavagyok ezért az egyszerű fazonért:)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_images_carousel images=”290,292,293″ img_size=”800×600″ slides_per_view=”3″ autoplay=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Hasonló bejegyzések