Első varrós könyvem bemutatása

 

Első varrós könyvem

Varrós könyv gyerekeknek, kamaszoknak

Decemberben megjelent az első könyvem, mely az Első varrós könyvem címet viseli. Olyan sok minden történt azóta, nagyon sokan vásároltatok már, amit itt is nagyon nagyon köszönök! Eddig még nem írtam róla, nem értem, hogy maradt ki.

Hogyan született a könyv? Miért ez  a címe? Miről szól? Kinek ajánlom?

Ezt a könyvet már két éve elkezdtem írni,( igen!) és akkor még babavárás közben meg is volt a fotózás. Aztán negyedik gyermekem megszületése után nem sok időm maradt folytatni,. minden egyéb közbejött egészen szeptemberig. Akkor újra szárnyakat kaptam és egyszeriben sikerült befejezni, eljuttatni a grafikushoz és nagy örömömre novemberben már  a nyomdában volt.

A könyvben az évek óta összegyűlt varrás oktatási tapasztalataimat írom le. Itt elsősorban a gyerekre gondoltam, mivel a képeken az akkor 9 éves kislányom szerepel. Ő már 7 éves kora óta varr és igen magabiztosan kezeli a varrógépet, ügyesen szab és azóta is nagyon sokat fejlődött. Látva a sok sok tanulómon a gyerekek imádnak alkotni, varrni és szerintem jó dolog, ha az addig megszerezett tudás egy csokorba össze van gyűjtve. Ahogy egy jó receptkönyvben.

Így aztán az alapok , a kézi és gépi varrás, eszközök, varrógép bemutatása, anyagok is bekerültek  a könyvbe a kezdő varrós ötletek elé. Igyekeztem úgy írni, hogy érthető legyen, azoknak is, akik már tudnak varrni és azoknak is, akik most kezdenek el.

A könyvben szereplő alkotások szabásminta mellékletben is megtalálhatóak, valamint a könyv végén lexikon is van a felmerülő ismeretlen szavak rövid magyarázata.

Mivel egy könyvben nem is fért el mindaz, amit mi már a gyerekekkel megvarrtunk az évek során, így itt a legegyszerűbb lakás kiegészítők és táskák kerültek be. Már most kérik a folytatást, amiben természetesen az oly nagyon vágyott ruhavarrási alapok, bővebb szabási és varrási ismertetők lesznek.

És persze még lehet majd folytatni a sort, mert ötlet van, sok sok.

A könyvhöz ősz óta jelentek meg szezonális varrós csomagok gyerekeknek, olyan mint Halloween házikó párna varrós csomag, Halloween nyuszi párna, Karácsonyi házikó és nyuszi párna varrós csomag, Nyuszi párna varrós csomag. Ezek is bővülni fognak idővel.

https://budaialkotomuhely.hu/varros-csomagok/

Ajánlom szeretettel minden alkotó kisdiáknak, kiskamasznak, szülőnek, aki ugyan olyan fontosnak tartja a kézi alkotást, mint én.

Tervezz, alkoss és varrj! A saját munka igazi kincs! Tapasztald meg Te is! Kívánok sok örömet és sikert hozzá!

https://budaialkotomuhely.hu/wp-admin/post.php?vc_action=vc_inline&post_id=4629&post_type=page

 

 

Hasonló bejegyzések