Csősál varrás 2 lépésben

A csősálat már igen régen feltatálták, jól emlékszem mekkora buli volt a ’80-as években hulló hóesésben csősállal a nyakunkban suliba menni. Az volt a menő, akinek csavart csősála volt, mert azt több féle képen is fel tudta venni. Ha akarta rátekerte  anyakára, ha akarta, mint én , feltette  a fejére és a nyakára, de le is tudta engedni és lazán viselte, ha nem volt olyan hideg.

Nekem kötött sálam volt, igazi puha és meleg. Valahogy az évek alatt hanyatlásnak indult a csősál karierrje, aztán újra erőre kapott és és a 2000-es években mindenki csősálat ad a gyerekre és magára is, ha gyorsan, puha, meleg nyaktakarót szeretne.

Gyerek varrótanfolyam órán már évek óta varrunk pihe-puha sálakat. Készült már ilyen is, olyan is. Varrtunk finom anyagból, vastag anyagból, szőrös, bársony és sherpa anyagból is.

Ha Te is szeretnél ilyet varrni, megmutatom hogyan varr pár lépésben.

Milyen anyagra van szükség?

Mindenképp kötött anyagot válassz, melynek van nyúlása, lehet vékony jersey, vastag shrepa , vagy szabadidő anyag is. Ha két féle anyagot választasz ügylej arra, hogy egymáshoz illő legyen! 

 

Mutatjuk, hogy varrd meg:

Szabj két egyforma téglalapot, mi 25*40 cm t szabtunk.


  1. Varrd össze a két hosszanti oldalon, fordítsd ki. Így kapsz egy cső alakot 
  2. Fogd meg az egyik végén a varrást és fordítsd rá a másik oldalt úgy, hogy belül legyen a színe és kívül a fonák oldala. Így kapsz egy szembe fordított rövid cső alakot, aminek az egyik vége hajtott szél .
  3. Varrd meg körbe úgy, hogy hagyj egy kb.6 cm-es lyukat es ezen fordítsd ki.
  4. Varrd be a lyukat mm- esen.

Lelőhely : @mintamania_textil, itt csudaklassz kötött anyagokat találsz magadnak és a gyerekeknek.

Még több ötletet találsz Instagram oldalunkon.

Gyere és kövess minket: Szabás-varrás Akadémia

A sál leírását megtalálod a Magam varom a ruháim c. könyvben sok más ötlettel együtt. 

 

Hasonló bejegyzések