OKTATÓINK

Tóbiásné Páli Szilvia

Rajz-vizuális kommunikáció tanár, ruhaipari mérnöktanár

Gyermekkorom óta rajzolok, varrok, alkotok. A rajzművészeti középiskola után a varrást új szenvedéllyel kezdtem megismerni, mikor első varrógépemet megkaptam.  A varrás, tervezés rajzolás együttes folyamatos tevékenysége állandóan feltölt, inspirál. Mérnöki, majd művészeti főiskola és egyetem után tanári szakot szerezve az oktatás került előtérbe az életemben. Szeretem látni az emberek örömét, boldogságát, mikor egy-egy új, saját kezű alkotás születik. Csodálatos érzés az új kihívások teljesítése velük együtt, a siker megízlelése. A folytonos megújulás, a színek, formák, három gyermekem mellett állandó ösztönzése az életem.
Ruhaipari mérnökként diplomáztam elsőként, szakmai tapasztalatot szereztem kis és nagy üzemi varrodákban, szabászatokban. Dolgoztam jelmezkészítő műhelyben kivitelezőként, szabászként Budapesten, ahol színházaknak és az  Operának varrtunk öltözeteket, majd Zoób Kati tervező asszisztenseként első fiam megszületéséig. Tervezőtársammal létrehoztuk a  Raviacouture menyasszonyi és alkalmi ruha márkát, melyet 2015-ig nagy szenvedéllyel végeztünk. 2011. óta rendszeresen tartok varró tanfolyamokat, 2015-ben  létrehoztam a Budai Alkotóműhelyt, mely azóta is szívügyem. Varró és rajz tanfolyamokat, táborokat, szülinapi zsúrokat tartok, oktatok.

Kaszáné Kinga

 waldorfpedagógus
Kisgyerek korom óta gyerekekkel szeretnék foglalkozni ezért is választottam a pedagógusi állást. Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy 3 gyerekem mellett otthon tudtam maradni 20 évig, így anyként töltöttem a mindennapjaim. Kamaszként édesanyámtól elsajátítottam a varrás rejtelmeit, azóta varrogatok hol a gyerekeknek, hol a férjemnek hol a barátaimnak.
Mind a gyerekek iránti elkötelezettség mind a varrás iránti öröm arra inspirált, hogy ezek iránti szeretetet átadjam.

Ujhelyi Eszter

oktató

A Magyar Iparművészeti Főiskolán (ma Moholy Nagy Művészeti Egyetem) szereztem diplomát mint textiltervező és mint rajz-és környezetkultúra szakos tanár. Kifejlesztettem egy új technológiát, melyben a kézi festés és kézi szitanyomás szerves egységet alkot. Ehhez az eljáráshoz a légiesen lebbenő hernyóselyem nyit új dimenziót gyönyörű fényjátékával.
Stúdióm 1997 óta működik, elsősorban kendőket, stólákat, nyakkendőket, ruhaanyagokat, lakástextíliákat tervezek és kivitelezek, de készítek textilképeket is.
Több mint 10 éve gyümölcsöző a munkakapcsolat S. Hegyi Lucia divattervezővel, aki egyedi kollekcióihoz rendel ruhaanyagokat, kiegészítőket. Álmom egy olyan műhely, „manufaktúra” kialakítása, melyben minden részfeladat, a tervezéstől a szitanyomáson át a kendők szegéséig – egy helyen történik, és fiatal pályakezdő iparművészek bekapcsolódásával olyan minőségi, egyedi vagy kisszériás anyagok készülhetnek, amelyek nemcsak a hazai (szűkös) piacon állják meg a helyüket.
Ezért szeretném a tudásomat át is adni, 2014 óta már szinte minden korosztályt tanítottam a 6 évesektől a felnőttekig szakkör, nyári tábor, workshop, általános iskola, gimnázium és felnőttképzési intézmény keretein belül.

Németh Tamás

képzőművész, tanár

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének valamint a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Az ART9 Galéria képviseli. Több mint 10 éve aktívan dolgozik és tanít Budapesten. Több önálló csoportos bel- és külföldi kiállításon vesz aktívan rész.

Iglódi Melinda

Jógaoktató

Namaste
Melinda vagyok,
“ Kezdő vagy a jógában. Én magam is kezdő vagyok onnantól nézve, ahol tegnap abbahagytam a gyakorlást.” B.K.S.IY
9 évvel ezelőtt, testem erősítésére kezdtem el gyakorolni a jógát, ami ídővel a szenvedélyemmé vált, megtanultam tudatosan lélegezni, segítségével elmerülni az ászánákban, testem erőt és rugalmasságot kapott, elmém nyugalmat és fegyelmet, míg a lelkem harmoniát és békét.
Éveken keresztül annyi mindent kaptam a jógától, h úgy gondoltam h ezt nekem is viszonozni kell, tovább kell adnom és tanítanom.
200 órás TTC diplomás okleveles tanár vagyok.
Tudásomat autentikus indiai forrásból szereztem meg, melyet a “Jóga világ fővárosából” származó india jógamesteremtől nyertem.
Jógát oktatni már önmagában is jóleső érzés, de elsősorban, azért mert látom a körülettem lévő emberekben a változást.
Gyere gyakorolj velem, kihívások elé állítalak és megdolgoztatlak, úgy h mindez örömöt okozon neked és még pedig úgy, h ne menjen át unalmas kímerítő munkába.
Óráim alatt megpróbálom kihozni belőled a maximumot, és bátorítalak.
Meg ugrom veled az akadályokat, segítek neked h meg tud közelíteni mentálisan és fizikálisan a határaidat, néha tovább is léptetlek, de hagyom h magad csináld, meglépni nem tudom helyetted, amit neked meg kell.
Támogatlak és veled együtt örülök a fejlődésednek.
Inspirállak egész óra alatt, h utána jó kedvűnek és feldobottnak érezd magad.
Ebben a felgyorsult világban fontosnak tartom, h időt szenteljünk magunkra, gondolatainkra, áldozni kell arra ídőt h testileg és lekileg is feltöltődjünk.
Jóga gyakorlása segít abban, h fizikai testünket karbantartsuk, energiával töltsük fel, és elménket lenyugtassuk.
Gyere ismerd meg a jóga útját, gyakorlás és a kitartás meghozza gyümölcsét.
Szeretettel várok minden érdeklődőt, gyakorló Hatha jóga órára, minden csütörtökön 18:00 órás kezdéssel.
Amit hozz magaddal; türelmet és az erőt 😉
Namaste

Molnár Móni/ Solan Integrál Jógaterápia

Mindig is érdekelt, és a mai napig csodálattal tölt el a Test mozgása, ahogy az Ember gondolatait, érzéseit, lelki állapotát, mint egy eszköz megjeleníti és tudatosan, de leginkább tudattalanul minden pillanatban azt visszatükrözi.
A jógával még főiskolás koromban találkoztam, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. 2014-ben vált világossá számomra, hogy a multi környezet helyett egy egészen másfajta területen találom meg a hivatásom. Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzése egy olyan világot tárt fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az Ayurvéda alapjaiba és a jóga terápiás lehetőségeibe. Tovább haladva ezen az úton részt vettem Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde kétéves női jóga terapeuta képzésén.
Hiszem, hogy a Test egy csodálatos térkép, és ha annak üzeneteihez kapcsolódni tudunk, olyan kincsekre lelhetünk, melyek birtokában egy sokkal teljesebb és szeretettel telibb Életet élhetünk.
Szeretettel várlak csoportos jóga óráimon, illetve egyéni, személyre szabott, terápiás jellegű foglalkozásásaimon.
Molnár Móni
facebook.com/Solan Integrál Jógaterápia

Oreskó Renáta

gerinc-, női jóga, 3D Yoga oktató
preventív gerinctréner
kismama-és babás jóga oktató
Több, mint 10 éve jógázom, és az elmúlt öt évben rendszeresen tartottam gerinc-és dinamikus jógaórákat. A jóga mindig segítségemre volt a mindennapokban, és a várandósságom alatt sem volt ez másképp: az áldott állapot áldatlan mellékhatásait segített enyhíteni, a szülésre is felkészített, majd a kisbabámmal való kapcsolat elmélyítéséhez és a szülés előtti formám visszanyeréséhez is hozzájárult. A jóga számomra ma is kikapcsolódást, feltöltődést, de egyben már fejlődést, folyamatos tanulást jelent. A várandósságom ideje alatt megtapasztaltak indítottak el a kismama- és babás jógaoktatói képzés irányába, mert hiszek benne, hogy az anyatestnek szüksége van erre a fajta törődésre, melyet a jóga komplex rendszere nyújthat. Végzett kismama-és babás jóga oktatóként pedig szeretném minél több leendő maminak megmutatni a jóga összes szépségét várandósan, majd édesanyaként is, és igyekszem támogatni őket a jóga testet-lelket építő, harmóniát hozó felfedezésének útján.
A jógát nemcsak gyakorlom, de írok is róla, gyere, olvass bele a blogomba: yogapop.cafeblog.hu vagy csatlakozz a facebook csoportomhoz: Csajos jóga, jógás csajok

 

Bándó Alexadra

  Hatha Jóga oktató

Szakadj ki a hétköznapokból és állj meg egy percre, végy egy mély levegőt és engedj el mindent. Tarts velem hétfőnként és éld át a hatha jóga pozitív hatásíit a testre és a lélekre. Itt semmibe nem kell beleerőltetned magad és senkinél nem kell jobbnak lenned. Csak figyelj a légzésre és légy jelen.

 

 

 

 

 

 

 

Hauer Szilvia

“Mindenem a kaland, a szabad felfedezés és a mozgás. Hétköznapjaimban ezt gyakran elfelejtem, ezért örömmel töltöm az időmet gyerekekkel, hogy erre emlékeztessenek és közösen éljük át a játék örömét.
Szívesen használok drámapedagógiás és művészetterápiás eszközöket, harcművészeti tudásomat és természetbarát szemléletemet is bevetve.
Munkáim során különböző háttérrel és igénnyel rendelkező gyerekekkel és fiatalokkal játszottam együtt.

Kerpely Adél

“Adél született mókamester. A gyerekek bizalommal és lelkesedéssel vannak felé minden felállásban. Megtalálja a hangot minden korosztállyal, legyen szó hangos együtt éneklésről vagy nagy közös inspiratív csendekről. Foglalkozásain élménypedagógiai módszereket követ, ahol fontos szerepe van a helyzetek spontán alakulásának a csoport minden tagjának egyenlő részvételével. Az alkotás és a mozgás által a gyerekek teljesebben tudják átélni a helyzeteket, melyekben a használt eszközök, jól bevált gyakorlatok dús tárházát alkalmazza: ügyességi játékok, ritmusos éneklés, bábkészítés, kézműveskedés, díszlet és jelmez készítés, helyzetgyakorlatok, cirkuszi mutatványok vagy éppen bohóctrükkök formájában.”

Hódi Csilla

“Munkám során a közös cselekvés lehetőségeit
kutatom. Vizuális tervezőművészként diplomáztam (MOME, 2012) és a közösségi művészetek változatos formáit használva facilitálok különféle csoportokat. A mozgást és a játékot elengedhetetlenül fontosnak tartom, minden életkorban: önismereti, átformáló és csoportteremtő erejük miatt.
Gyerekekkel azért szeretek játszani, mert nyitott kreativitásuk nagyon inspirál. Játszottam már velük a Nem Privát Színház projektjeiben, szarvasi gyerektáborban, a GYIK műhelyben, a META művészeti iskolában, a Pneuma Szövetség projektjeiben.
Fontosnak tartom, hogy a közös alkotás során kíváncsisággal és tisztelettel forduljunk egymás és magunk felé. Célom, hogy felkutassuk a motivációnkat és teret adjunk mindannak, ami jól esik – egymagunk és csoportban egyaránt.”