OKTATÓINK

Tóbiásné Páli Szilvia

Művésztanár, oktató

Gyerek korom óta rajzolok, varrok, alkotok. Művészeti középiskola után a varrást is új szenvedéllyel kezdtem megismerni, mikor első varrógépemet megkaptam.  A varrás, tervezés rajzolás együttes folyamatos tevékenysége állandóan feltölt, inspirál. Mérnöki, majd művészeti főiskola/egyetem után tanári szakot szerezve az oktatás került előtérbe az életemben. Szeretem látni az emberek örömét, boldogságát, mikor egy-egy új, saját kezű alkotás születik. Csodálatos érzés az új kihívások átlépése velük együtt, a siker megízlelése. A folytonos megújulás, a színek, a formák, három gyermekem mellett állandó ösztönzése az életem.

Ujhelyi Eszter

oktató

A Magyar Iparművészeti Főiskolán (ma Moholy Nagy Művészeti Egyetem) szereztem diplomát mint textiltervező és mint rajz-és környezetkultúra szakos tanár. Kifejlesztettem egy új technológiát, melyben a kézi festés és kézi szitanyomás szerves egységet alkot. Ehhez az eljáráshoz a légiesen lebbenő hernyóselyem nyit új dimenziót gyönyörű fényjátékával.
Stúdióm 1997 óta működik, elsősorban kendőket, stólákat, nyakkendőket, ruhaanyagokat, lakástextíliákat tervezek és kivitelezek, de készítek textilképeket is.
Több mint 10 éve gyümölcsöző a munkakapcsolat S. Hegyi Lucia divattervezővel, aki egyedi kollekcióihoz rendel ruhaanyagokat, kiegészítőket. Álmom egy olyan műhely, „manufaktúra” kialakítása, melyben minden részfeladat, a tervezéstől a szitanyomáson át a kendők szegéséig – egy helyen történik, és fiatal pályakezdő iparművészek bekapcsolódásával olyan minőségi, egyedi vagy kisszériás anyagok készülhetnek, amelyek nemcsak a hazai (szűkös) piacon állják meg a helyüket.
Ezért szeretném a tudásomat át is adni, 2014 óta már szinte minden korosztályt tanítottam a 6 évesektől a felnőttekig szakkör, nyári tábor, workshop, általános iskola, gimnázium és felnőttképzési intézmény keretein belül.

Németh Tamás

képzőművész, tanár

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének valamint a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Az ART9 Galéria képviseli. Több mint 10 éve aktívan dolgozik és tanít Budapesten. Több önálló csoportos bel- és külföldi kiállításon vesz aktívan rész.

Iglódi Melinda

Jógaoktató

Namaste

Melinda vagyok,

“ Kezdő vagy a jógában. Én magam is kezdő vagyok onnantól nézve, ahol tegnap abbahagytam a gyakorlást.” B.K.S.IY

9 évvel ezelőtt, testem erősítésére kezdtem el gyakorolni a jógát, ami ídővel a szenvedélyemmé vált, megtanultam tudatosan lélegezni, segítségével elmerülni az ászánákban, testem erőt és rugalmasságot kapott, elmém nyugalmat és fegyelmet, míg a lelkem harmoniát és békét.

Éveken keresztül annyi mindent kaptam a jógától, h úgy gondoltam h ezt nekem is viszonozni kell, tovább kell adnom és tanítanom.

200 órás TTC diplomás okleveles tanár vagyok.

Tudásomat autentikus indiai forrásból szereztem meg, melyet a “Jóga világ fővárosából” származó india jógamesteremtől nyertem.

Jógát oktatni már önmagában is jóleső érzés, de elsősorban, azért mert látom a körülettem lévő emberekben a változást.

Gyere gyakorolj velem, kihívások elé állítalak és megdolgoztatlak, úgy h mindez örömöt okozon neked és még pedig úgy, h ne menjen át unalmas kímerítő munkába.

Óráim alatt megpróbálom kihozni belőled a maximumot, és bátorítalak.

Meg ugrom veled az akadályokat, segítek neked h meg tud közelíteni mentálisan és fizikálisan a határaidat, néha tovább is léptetlek, de hagyom h magad csináld, meglépni nem tudom helyetted, amit neked meg kell.

Támogatlak és veled együtt örülök a fejlődésednek.

Inspirállak egész óra alatt, h utána jó kedvűnek és feldobottnak érezd magad.

Ebben a felgyorsult világban fontosnak tartom, h időt szenteljünk magunkra, gondolatainkra, áldozni kell arra ídőt h testileg és lekileg is feltöltődjünk.

Jóga gyakorlása segít abban, h fizikai testünket karbantartsuk, energiával töltsük fel, és elménket lenyugtassuk.

Gyere ismerd meg a jóga útját, gyakorlás és a kitartás meghozza gyümölcsét.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, gyakorló Hatha jóga órára, minden csütörtökön 18:00 órás kezdéssel.

Amit hozz magaddal; türelmet és az erőt 😉

Namaste

Szűrös Edit

Kissné Szűrös Edit vagyok, eredendően óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus, tréner, az EdVintage Műhelye megálmodója. Gyerekkorom óta kézműveskedek, barkácsolok. 15 éve tartok kreatív foglalkozásokat  gyerekeknek és felnőtteknek is. 5 éve kezdtem behatóbban foglalkozni a bútorfelújítással, festéssel, majd másfél éve már ilyen témájú workshopokat is szervezek az általam forgalmazott környezetbarát-bababarát krétafestékekkel, kiegészítő termékekkel. Emelett kendőket, díszpárnákat szövök megrendelésre.

Molnár Móni/ Solan Integrál Jógaterápia

Mindig is érdekelt, és a mai napig csodálattal tölt el a Test mozgása, ahogy az Ember gondolatait, érzéseit, lelki állapotát, mint egy eszköz megjeleníti és tudatosan, de leginkább tudattalanul minden pillanatban azt visszatükrözi.

A jógával még főiskolás koromban találkoztam, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. 2014-ben vált világossá számomra, hogy a multi környezet helyett egy egészen másfajta területen találom meg a hivatásom. Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzése egy olyan világot tárt fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az Ayurvéda alapjaiba és a jóga terápiás lehetőségeibe. Tovább haladva ezen az úton részt vettem Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde kétéves női jóga terapeuta képzésén.

Hiszem, hogy a Test egy csodálatos térkép, és ha annak üzeneteihez kapcsolódni tudunk, olyan kincsekre lelhetünk, melyek birtokában egy sokkal teljesebb és szeretettel telibb Életet élhetünk.

Szeretettel várlak csoportos jóga óráimon, illetve egyéni, személyre szabott, terápiás jellegű foglalkozásásaimon.

Molnár Móni

facebook.com/Solan Integrál Jógaterápia

Sipsák Katalin

Spisák Katalin vagyok, 13 éve foglalkozom gyerekekkel, mint tanítónő, mellette a Természetesen Gyerekekkel oldalt szerkesztem.  Gyerekkorom óta szeretem a természetes anyagokból készült kézműves termékeket. Felnőttként a Hagyományok Háza több képzését elvégeztem, de a nagy szerelem a gyapjú és a nemezkészítés lett. Gyerekeknek és felnőtteknek tartok foglalkozásokat, ahol megismerkedhetnek ezzel a csodás anyaggal. Célom, hogy modern, a mindennapi életben használható tárgyakat készítsünk, miközben az alkotás örömét kicsit és nagyok egyaránt megtapasztalják.